Yönetim altındaki dijital varlık değeri 6 ayın rekorunu kırdı

blog
21.02.2023

Dijital varlık yatırım ürünlerinden geçtiğimiz hafta net 32 milyon dolarlık çıkış oldu ancak yönetim altındaki varlıkların toplam değeri ise Ağustos 2022'den bu yana en büyük seviyeye ulaştı.

Geçtiğimiz hafta 25 bin doları gören Bitcoin de yine, son 6 ayın en yüksek seviyesini görmüştü.

Avrupa’nın en büyük dijital yatırım fon şirketi olan CoinShares haftalık raporunu yayımladı. Dijital yatırım ürünlerinde geçtiğimiz hafta net 32 milyon dolarlık çıkış olurken, burada en yüksek pay 24.8 milyon dolar ile Bitcoin’in oldu. Ethereum’daki çıkışlar ise 7.2 milyon doları buldu.

Bitcoin’in düşüşü odaklı olan “Short Bitcoin” ürününe gelen yatırım girdisi ise 3.7 milyon dolar oldu.

Hissiyat değişimi yükseliş getirdi

Rapordaki en önemli noktalardan biri ise, haftanın bitimine doğru yatırımcılardaki hissiyat değişimiydi. Haftanın ortasına doğru toplamda 62 milyon dolara ulaşan çıkışlar, fiyat yükselişiyle birlikte 32 milyon dolara geriledi.

Son dönemin yükseliş gösteren kripto paralarından Polygon ürünlerinden 800 bin dolarlık çıkış olması dikkat çekerken, XRP ürünlerine ise 300 bin dolarlık yatırım girdi.

Son 6 ayın zirvesi

Toplam dijital varlık ürünlerinin değeri 31.5 milyar dolar olurken, bu rakam son 6 ayın da zirvesini getirdi. Rakam 30 milyar dolar seviyesine son olarak Ağustos ayında gelmişti. Bu rakamda en büyük pay ise beklenildiği gibi Grayscale’in oldu.  İflas sorunlarıyla başı dertte olan Grayscale’in elinde 21.3 milyar dolarlık dijital varlık ürünü bulunuyor.

 

Bu web sitesinde yer alan bilgi, fikir ve yorumlar yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Detaylı bilgi için, sorumluluk reddi beyanı hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum