Miçotakis; Ankara caydırıcı gücümüzü çok iyi biliyor

blog
12.09.2022

Miçotakis, 'caydırıcı gücüyle' tehdit etti

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, basın toplantısında soruları yanıtladı.Ankara'nın Yunanistan'ın caydırıcı gücünü bildiğini söyledi.

 

Türkiye'nin, seçim sürecine girdiği için Yunanistan ile gerginliği tırmandırdığını ve Yunanistan'ı saldırgan göstermeye çalıştığını ileri süren Miçotakis, Yunanistan'ın kurduğu ittifaklara bağlı kalmaya ve silahlı kuvvetlerini güçlendirmeye devam edeceğini belirtti. Miçotakis “Aynı zamanda Türkiye ile iletişim kanallarının da her zaman açık olmasını isteyeceğiz.” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile diyalog kapısını kapatanın kendisi olmadığını savunan Miçotakis, “Erdoğan ile görüşmeye her zaman açığım ve yine bir görüşme fırsatımız olacağına inanıyorum.” diye konuştu. Türkiye ile sıcak bir çatışmanın olası olduğunu düşünmediğini ifade eden Miçotakis, “Ankara caydırıcı gücümüzü çok iyi biliyor.” dedi.

Bu web sitesinde yer alan bilgi, fikir ve yorumlar yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Detaylı bilgi için, sorumluluk reddi beyanı hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum