IMF, 2024 Asya büyüme tahminini yükseltti

blog
30.04.2024

IMF'nin raporuna göre Asya Pasifik geçen yıl yüzde 5 büyürken, büyümenin bu yıl yüzde 4,5'e, 2025'te ise yüzde 4,3'e düşmesi bekleniyor.

 

Uluslararası Para Fonu (IMF), Hindistan'ın büyümesi konusunda iyimser kalması ve Çin'den daha fazla teşvik ihtiyacına odaklanması nedeniyle Salı günü 2024 Asya büyüme tahminini yükseltti.

IMF, Asya ekonomisinin bu yıl altı ay öncesine göre 0,3 puanlık artışla yüzde 4,5 oranında büyümesini bekliyor. 2025 tahmini ise değişmeden yüzde 4,3 seviyesinde kaldı.

IMF'nin Asya ve Pasifik direktörü Krishna Srinivasan, "2024'te Asya ve Pasifik'e ilişkin görünüm parlaklaştı: Artık enflasyon baskıları dağılmaya devam ettikçe bölge ekonomisinin önceden tahmin ettiğimizden daha az yavaşlamasını bekliyoruz" dedi.

Aynı zamanda Hindistan'ı "kamu yatırımının önemli bir itici güç olmaya devam ettiği" "dünyanın en hızlı büyüyen büyük ekonomisi" olarak adlandırdı. Hindistan şu anda 3,7 trilyon dolarlık GSYİH ile dünyanın beşinci büyük ekonomisi ve 2027 yılına kadar dünyanın üçüncü büyük ekonomisi olmayı hedefliyor.

IMF'den Srinivasan ayrıca güçlü özel tüketimin Asya'nın diğer gelişmekte olan piyasalarında büyümeyi desteklemeye devam edeceğini yazdı. (HT)

Bu web sitesinde yer alan bilgi, fikir ve yorumlar yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Detaylı bilgi için, sorumluluk reddi beyanı hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum